Плащаме ли разумно за лекарства? Едно горчиво хапче за преглъщане - митове и реалност за иновативните медикаменти
Визия на ЕГА И БГФармА

« Новини

Събития на "Лекарства за Европа" - Март 2017

24 Февруари 2017

Уважаеми Дами и Господа,

Българска Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФармА) ви информира, че "Лекарства за Европа" планира провеждането на следните конференции, през м. март 2017 г.:

  • 13th Legal Affairs Conference - 22-23 March 2017, London, Grange Tower Bridge Hotel.

Повече информация може да видите на линка http://www.medicinesforeurope.com/events/lac/

  • 15th Biosimilar Medicines Conference  - 23-24 March 2017, with welcome cocktail on 22 March 2017, Biosimilar medicines: a game changer for healthcare sustainability, London, Grange Tower Bridge Hotel.

Повече информация може да видите на линка http://www.medicinesforeurope.com/events/bios-2017/

__________________________________________________________________

„Лекарства за Европа“, представлява европейските отрасли за генерични, биоподобни лекарства и лекарства с добавена стойност, които осигуряват висококачествени лекарства на конкурентни цени за милиони европейски пациенти. Дружествата, представлявани от „Лекарства за Европа“, осигуряват над 160 000 квалифицирани работни места в Европа. Без генерични лекарства на платците в Европа щеше да се наложи да платят €100 милиарда повече през 2014 г. Делът на генеричните лекарства е 56% от всички предписани лекарства, но само 22% от фармацевтичните разходи в Европа. Визията на европейските производители на генерични и биоподобни лекарства е да се осигури устойчив достъп до висококачествени лекарства за всички европейски пациенти въз основа на 5 важни стълба: пациенти, качество, стойност, устойчивост и партньорство.

БГФармА е асоциация – член на „Лекарства за Европа“, като двете организации се стремят към развитие на регулаторна и пазарна среда, в полза на навременното осигуряване на висококачествени и достъпни лекарства за всички нуждаещи се пациенти.

Членовете на БГФармА са сред най-големите данъкоплатци в България и света, и осигуряват 10% от общия брой работни места в генеричната индустрия в ЕС. Генеричните лекарства, биоподобните лекарства и лекарствата с добавена стойност спестяват в България годишно стотици милиони лева на публичните фондове и пациентите.

 

 

Полезни препратки