Плащаме ли разумно за лекарства? Едно горчиво хапче за преглъщане - митове и реалност за иновативните медикаменти
Визия на ЕГА И БГФармА

« Новини

Ейдриън ван ден Ховен е новият генерален директор на ЕГА

14 Септември 2013

 
Ейдриън ван ден Ховен
 

Oт началото на септември 2013 г. Европейската генерична асоциация (ЕГА) има нов генерален директор. Това е Ейдриън ван ден Ховен, който беше приветстван след назначаването си от Гудбйорг Еда Егерсдотир, президент на асоциацията.     

Новият генерален директор се присъединява към ЕГА в момент, в който асоциацията е изправена пред редица приоритетни въпроси, свързани с европейския дневен ред. Според г-жа Егерсдотир експертните знания на Ейдриън ван ден Ховен ще бъдат от съществена полза за ЕГА и ще окажат положително въздействие върху развитието на асоциацията.

До момента Ейдриън ван ден Ховен има опит като зам. генерален директор на BUSINESSEUROPE, където е отговарял за работата на отдела по международни отношения и на промишления отдел.  Преди това той е работил като изследовател и преподавател в областта на международните отношения. През 2000 г. е защитил докторска дисертация по политически науки в Ница (Франция).  

Ейдриън ван ден Ховен е твърдо решен да работи с членовете на EGA за засилване на конкурентоспособността на генерични и биоподобни лекарства в Европа и за увеличаване на достъпа на пациентите до качествени лекарства на разумни цени.

Беата Степниевска, зам. генерален директор на ЕГА, която в продължения на 8 месеца изпълнява длъжността генерален директор заяви, че е уверена в подготовката и опита на Ейдриън ван ден Ховен и очаква той да има ценен принос в работата на ръководния екип на асоциацията. От своя страна г-жа Егерсдотир благодари на Беата Степниевска за отлично свършената работа като изпълняваща длъжността генерален директор.
 

Полезни препратки